Brownie z buraka

Składniki:
burak ugotowany 400 g
3 jajka
2 czekolady gorzkie bez cukru (jedną posiekaj, drugą rozpuść w kąpieli wodnej)
50 g kakao
100 g erytrytolu
pół łyżeczki sody
łyżeczka cynamonu
ja dodałam 100 g odżywki białkowej o smaku masła orzechowego ale ten produkt można pominąć

Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz jednej posiekanej czekolady umieściłam w malakserze, dokładnie rozdrobniłam, na końcu dodałam posiekaną czekoladę i wymieszałam łyżką. Piekłam 40 minut.

Ciasto idealnie wychodzi bez dodatku żadnego tłuszczu. Jest mocno czekoladowe, jest po prostu obłędne, a co najlepsze 1 kawałek to tylko 200 kcal 🙈🙉🙊pomijając odżywkę białkowa jeszcze mniej 💪teraz pozostaje tylko wziąć się do roboty!