Czekoladki z orzechami i pomarańczą

Składniki:

– daktyle 300 g (zalej wrzątkiem)

– pół słoika masła orzechowego

– dwie czekolady gorzkie bez cukru (rozpuść w kąpieli wodnej)

– duża łyżka kakao

– 3 miarki odżywki białkowej (u mnie masło orzechowe)/zamiennie mąka migdałowa

– sok z połówki pomarańczy

– odrobina skórki pomarańczowej

– 100 g posiekanych nerkowców


Z daktyli odlałam wodę, wszystkie składniki przełożyłam do malaksera (nerkowce na samym końcu) i połączyłam z czego powstała bardzo gęsta konsystencja. Wszystko przełożyłam do keksówki wyłożonej folią spożywczą, dobrze docisnęłam, włożyłam do lodówki na całą noc. Rano pokroiłam na małe kwadraciki z czego powstały czekoladowo-orzechowe kosteczki z nutą pomarańczy. Bomba!